ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Γαλλία

Από την Τρίτη 18 έως και την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στη Γαλλία.

Την Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2022, παρέστη με τον Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου και τον Γενικό Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ Αντιναύαρχο (Μ) ε.α. Αριστείδη Αλεξόπουλο ΠΝ στην τελετή εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Ναυτικής Άμυνας και Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας “EURONAVAL 2022”, στο εκθεσιακό κέντρο “Paris Le Bourget” στο Παρίσι (για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ). Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Διεθνή Έκθεση την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, παραβρέθηκε στα εγκαίνια του Ελληνικού Περιπτέρου στην “EURONAVAL 2022”, ενώ την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί περίπτερα εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας.

Στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης την Τρίτη 18 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στην εκδήλωση GICAN που έλαβε χώρα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, ενώ την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου μετείχε με τον Γάλλο ομόλογο του στις εργασίες του Ελληνογαλλικού FORUM.

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient, όπου επισκέφτηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο της Γαλλίας και ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος Φ/Γ FDI.

Στη συνέχεια παρέστησαν, μαζί με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο προγραμμάτων NAVAL GROUP κ. Oliver de la Bourdonnaye στην Τελετή Επίτευξης Συμβατικού Οροσήμου της ολοκλήρωσης και τοποθέτησης του 1ου Τομέα (5ου BLOCK) της 1ης FDI HN, στη δεξαμενή (drydock).  Επιπρόσθετα,  o Αρχηγός ΓΕΝ  ξεναγήθηκε στην υπό ναυπήγηση 1η γαλλική FDI καθώς και στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου.

 

 

 

 

Latest posts