Υ/Β Γλαύκος S-110

 

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το σημερινό Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ είναι το δεύτερο στη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού με αυτό το όνομα. Το πρώτο ήταν το Υποβρύχιο με χαρακτηριστικό αριθμό Υ-6, το οποίο έδρασε κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Το Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ (S-110) είναι το πρώτο παγκοσμίως συμβατικό Υ/Β type 209 (1100), πρώτο και ομώνυμο στη σειρά των Υποβρυχίων τύπου "ΓΛΑΥΚΟΣ" που διαθέτει το Πολεμικό Ναυτικό. Κατασκευάσθηκε στα Ναυπηγεία της HDW στο ΚΙΕΛΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ. Καθελκύσθηκε την 19 Σεπτεμβρίου 1970. Την 6 Νοεμβρίου 1971 κατέπλευσε στo Ναύσταθμο Σαλαμίνος και ενετάχθη στη δύναμη των Υποβρυχίων. Από τον Μάρτιο του 1996 έως τον Αύγουστο του 1998 έλαβαν χώρα εργασίες εκσυγχρονισμού στις εγκαταστάσεις του Ναυστάθμου Σαλαμίνος για την επιχειρησιακή και τεχνολογική του αναβάθμιση, στις απαιτήσεις του σύγχρονου πολέμου. Το Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ φέρει ένα από τα πλέον προηγμένα συστήματα διευ θύνσεως βολής, SONAR, και συστήματα Ναυτιλίας. Μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα μεγάλο αριθμό όπλων και είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πλοίο πρώτης γραμμής κατά πλοίων επιφανείας και Υποβρυχίων.

Υ/Β Γλαύκος S-110

 

Θυρεός Υ/Β ΓΛΑΥΚΟΣ: Το όνομα "ΓΛΑΥΚΟΣ" προέρχεται από την ομώνυμη θεότητα της αρχαιότητας. Ήταν γιος του Ποσειδώνα και της Ναϊάδας. Ψαράς στο επάγγελμα, που έπεσε στη θάλασσα και μεταμορφώθηκε σε θεότητα. Κατά τους αρχαίους ήταν γνώστης των καιρικών φαινομένων.

Υ/Β Γλαύκος S-110Υ/Β Γλαύκος S-110

 

  1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
  2. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ