ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ

Αρχηγός ΓΕΝ

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ γεννήθηκε στην Σαλαμίνα το 1963  και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1982, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1986.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία άνω των 15 ετών σε μονάδες κρούσης του Στόλου, εκ των οποίων τα 6 έτη  συνολικά ως Κυβερνήτης στο ΠΠ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ III (Ρ-96),στο ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ (P-26) και στη Φ/Γ ΥΔΡΑ (F-452).

Έχει υπηρετήσει στη Διεύθυνση Οπλισμού στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/Γ3) ως Επιτελής, εκπρόσωπος της Ελλάδας στο  Γραφείο της Κοινοπραξίας ΝΑΤΟ Sea Sparrow στις ΗΠΑ, στη Διεύθυνση  Ναυτικών Όπλων στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ/ΔΝΟ) ως Διευθυντής, στο Επιτελικό Γραφείο Αρχηγού ΓΕΝ (ΕΓΑ/ΓΕΝ) ως Διευθυντής,  στην Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) ως Διοικητής,  Διευθυντής Α΄ Κλάδου στο Αρχηγείο Στόλου (ΔΚΑ/ΑΣ).

Ως ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντού του Γ’ Κλάδου στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/ΔΚΓ), τα καθήκοντα του Διοικητού της Διοίκησης Φρεγατών (Δ/ΔΦΓ) καθώς και τα καθήκοντα του Υπαρχηγού στο Επιτελείο του Αρχηγείου Στόλου (Υ/ΑΣ).          

Το Μάρτιο 2020 προήχθη σε Αντιναύαρχο  και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Υ/ΓΕΕΘΑ).

Την 16η Ιανουαρίου 2023, μετά από σχετική απόφαση του ΚΥΣΕΑ, τοποθετήθηκε ως  Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Ο Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ), της Ναυτικής Σχολής  Πολέμου (ΝΣΠ) και της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού Προγράμματος του MSc in COMPUTER SCIENCE (NPS-ΗΠΑ).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων .

Είναι παντρεμένος με τη Βασιλική Φασουλή και έχει μία κόρη και έναν υιό.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Ο Στόλος μας