ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ

Διοικητής ΔΔΜΝ

Ο Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου 1966 και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε ως Σημαιοφόρος Μηχανικός το 1987.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία πολλών ετών σε μονάδες κρούσης του Στόλου. Έχει διατελέσει ως Αξιωματικός Επιστασιών της Φ/Γ ΛΗΜΝΟΣ, Βος Μηχανικός του πληρώματος παραλαβής της Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ και Διευθυντής Προώσεως και Ενέργειας των Κ/Φ ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ και Φ/Γ ΕΛΛΗ.

Έχει υπηρετήσει ως Υπασπιστής Α/ΓΕΝ, Σύνδεσμος του Ναυτικού της Ελλάδος στο Koblenz, Διοικητής του Ναυτικού Κλιμακίου στις Ναυπηγικές και Βιομηχανικές Εγκαταστάσεις Ελευσίνας (ΝΒΕΕ), Διευθυντής της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Έρευνας και Τεχνολογίας της ΓΔΑΕΕ (ΓΔΑΕΕ/ΔΑΕΤΕ) και Διευθυντής της Διεύθυνσης Μηχανολογικών Συστημάτων του ΓΕΝ (ΓΕΝ/Δ1),

Ως Ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διοικητού του Ναυστάθμου Σαλαμίνας, του Διευθυντού της Διεύθυνσης Υποδομών του ΓΕΕΘΑ, καθώς και του Διευθυντού της Διεύθυνσης Εξοπλισμών του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού.

Την 9 Μαρτίου 2022 προήχθη σε Αντιναύαρχο και τοποθετήθηκε Διοικητής Διοίκησης Διοικητικής Μερίμνης Ναυτικού, κατόπιν σχετικής απόφασης του ΚΥΣΕΑ.

Ο Αντιναύαρχος (Μ) Χαρίλαος Παπαδημητρίου ΠΝ, έχει διέλθει όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Εθνικής Αμύνης (ΣΕΘΑ). Επίσης είναι κάτοχος των μεταπτυχιακών τίτλων Degree of Mechanical Engineer και Master of Science in Mechanical Engineering του Naval Postgraduate School, Monterey, CA USA.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Ο Στόλος μας