ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ

Υπαρχηγός ΑΣ

Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής ΠΝ

Ο Υποναύαρχος Λουκάς Τσαρμακλής Π.Ν. γεννήθηκε στην Αθήνα στις 4 Οκτωβρίου 1966 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος το 1988.

Έχει υπηρετήσει σε πλοία του Στόλου και στην 353 ΜΝΑΣ και έχει διατελέσει Κυβερνήτης της Κ/Φ Αρματωλός και της Φ/Γ ΑΔΡΙΑΣ, Διοικητής 2ης Μοίρας Φρεγατών, πρώτος Διοικητής της Διοίκησης Αεροπορίας Ναυτικού (ΔΑΝ) και Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Είναι Tactical Coordinator (TACCO) στα Αεροσκάφη Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ) P-3B ORION και έχει υπηρετήσει στον Α’ Κλάδο του ΓΕΝ ως Τμηματάρχης Παράκτιας Άμυνας (Α1-IV) και Αμυντικής Σχεδίασης (Α1-ΙΙ), καθώς και ως Διευθυντής στις Διευθύνσεις Επικοινωνιών -Πληροφορικής (Α4) και Πολιτικής & Σχεδίων (Α1).

Επίσης, έχει υπηρετήσει ως Ε’ Επιτελής (Strategic Policy & Concepts) και ως Αναπληρωτής Στρατιωτικού Αντιπροσώπου στην Στρατιωτική Αντιπροσωπεία της Ελλάδας στην Στρατιωτική Επιτροπή του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (Βρυξέλλες – ΣΑ/ΣΕΒΑΣ).

Το 2022 προήχθη στον βαθμό του Υποναυάρχου Π.Ν. και τον Μάρτιο του 2023 παρέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Στόλου.

Έχει διέλθει τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, και διαθέτει μεταξύ άλλων πτυχίο Naval Flight Officer (NFO) και Aviation Safety Officer (ASO).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα για τον βαθμό του Μετάλλια, Παράσημα και Διαμνημονεύσεις, συμπεριλαμβανομένων των Μεταλλίων Συμμετοχής σε Ειρηνευτικές Αποστολές ΝΑΤΟ και Επιχείρησης ΝΑΤΟ Άρθρου 5.

Είναι παντρεμένος με την Ελευθερία Λιβανίδου και έχουν έναν υιό.

Ομιλεί την αγγλική και την ιταλική γλώσσα.

Ο Στόλος μας