ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κολοκούρης ΠΝ

Γενικός Επιθεωρητής ΠΝ

Ο Υποναύαρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κολοκούρης Π.Ν. γεννήθηκε στον Πειραιά το 1964 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1983, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Σημαιοφόρος Μηχανικός το 1987.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία άνω των 10 ετών σε μονάδες κρούσης του στόλου εκ των οποίων πλέον των 6 ετών ως Αος Μηχανικός (Τ/Α ΣΚΟΡΠΙΟΣ- ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ- Φ/Γ ΥΔΡΑ).

Επελέγη ως Ιπτάμενος Αξιωματικός του ΠΝ, εκπαιδεύτηκε και υπηρέτησε στα αεροσκάφη Ρ-3Β, εκπαιδεύτηκε ως Ιπτάμενος Μηχανικός στα Ε/Π S-70B και διετέλεσε Διευθυντής του Κλιμακίου Επίβλεψης Κατασκευής, Δοκιμών και Παραλαβής των ελικοπτέρων S-70B του ΠΝ στις ΗΠΑ.

Έχει υπηρετήσει στο Δ’ Κλάδο του Αρχηγείο Στόλου, στη Διεύθυνση Εξοπλισμών και Δ’ Κλάδο του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, ως Επιτελής και Διευθυντής Διευθύνσεων (ΑΣ/Δ1, ΓΕΝ/ΔΕΞ/ΠΡΙΜ και ΓΕΝ/Δ2). Επιπλέον υπηρέτησε στο Ναυτικό Κλιμάκιο Ναυπηγικών Κατασκευών Σκαραμαγκά ως Διοικητής και στο Αρχηγείο Στόλου ως «Αρχιμηχανικός Στόλου» (ΑΣ/ΔΚΔ).

Ως Ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διοικητή της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΦΑΡΩΝ, του Διοικητή του ΝΑΥΣΤΑΘΜΟΥ ΣΑΛΑΜΙΝΑΣ και στη συνέχεια του ΚΛΑΔΑΡΧΗ του Δ’ Κλάδου του Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/ΔΚΔ)

Το 2021 προήχθη σε Υποναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Πολεμικού Ναυτικού (ΓΕΠΝ).

Ο Υποναύαρχος (Μ) Κωνσταντίνος Κολοκούρης ΠΝ έχει διέλθει όλα τα προβλεπόμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ). Έχει εκπαιδευτεί ως «Aviation Maintenance Officer» και έχει εξειδικευτεί ως Μηχανικός Αεροσκαφών P-3B (Airframes and Hydraulics) και ως Ιπτάμενος Μηχανικός Ε/Π S-70B. Έχει εκπαιδευτεί στους μη καταστροφικούς ελέγχους υλικών (NDI) και σε θέματα ελέγχου ποιότητας. Διαθέτει πιστοποίηση, επικεφαλής επιθεωρητή για Συστήματα Διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία (OHSAS 18001:2007) και επικεφαλής επιθεωρητή Συστημάτων Διασφάλισης Ποιότητας (ISO 9001:2015).

Έχει τιμηθεί με όλα τα παράσημα και τις διαμνημονεύσεις που προβλέπονται για το βαθμό του, τις πράξεις και τις θέσεις που έχει υπηρετήσει.

Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα Τσαμούρη και έχει δυο γιους.

Ομιλεί με ευχέρεια την Αγγλική γλώσσα και είναι μέτριος χρήστης της Γαλλικής.

Ο Στόλος μας