ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος Μιχαήλ Δεμέστιχας ΠΝ

Υποδιοικητής ΣΕΘΑ

Υποναύαρχος Μιχαήλ Δεμέστιχας ΠΝ

Ο Υποναύαρχος Μιχαήλ Δεμέστιχας ΠΝ γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και εισήχθη στην Σχολή Ναυτικών Δοκίμων από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε Μονάδες Κρούσης του Στόλου ως Αξιωματικός Κέντρου Επιχειρήσεων, ως Αξιωματικός Ηλεκτρονικού Πολέμου, Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ύπαρχος στη Φ/Γ ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ. Έχει διατελέσει Κυβερνήτης στο Ν/Α ΑΗΔΩΝ και στη  Φ/Γ ΑΙΓΑΙΟΝ καθώς και Διοικητής Διοικήσεως Ναρκοθηρευτικών.

Έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης στις Διευθύνσεις Επιχειρήσεων  Επικοινωνιών και Σχεδίων του Αρχηγείου Στόλου / ΓΕΝ, ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επικοινωνιών και Σχεδίων του Αρχηγείου Στόλου, ως Διευθυντής Διεύθυνσης Ασκήσεων (ΓΕΝ/Α5) και ως Διευθυντής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων (ΓΕΕΘΑ/Α1). Από το 2009 έως και το 2012 τοποθετήθηκε ως Επιτελής στο NATO Intelligence Fusion Center (NIFC) / UK.

Τον Μάρτιο του 2023 προήχθη σε Υποναύαρχο και ανέλαβε τα καθήκοντα του Υποδιοικητή Σχολής Εθνικής Άμυνας.

Ο Υποναύαρχος Μιχαήλ Δεμέστιχας ΠΝ, έχει διέλθει όλα τα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, συμπεριλαμβανομένης της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ), την Ανώτατη Διακλαδική Σχολή Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ) και το NATO Defense College (NADEFCOL), Ιταλία. Επίσης είναι κάτοχος του μεταπτυχιακού τίτλου MSc in Electrical Engineering (NPS ΗΠΑ).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των Ενόπλων Δυνάμεων.

Είναι παντρεμένος με την Ελπινίκη Μαρία Ψηφία και έχει μια κόρη και έναν υιό.

Ομιλεί την Αγγλική Γλώσσα.

Ο Στόλος μας