ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ

Γενικός Διευθυντής ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ

Ο Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ γεννήθηκε στο Διδυμότειχο το 1964 και εισήχθη στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (ΣΣΑΣ) το 1982.

Το 1987 περάτωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της  Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και αποφοίτησε από τη ΣΣΑΣ με τον βαθμό του Σημαιοφόρου Οικονομικού.

Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε σε διάφορα Πολεμικά Πλοία, Υπηρεσίες και Επιτελικές Θέσεις του ΠΝ. Eιδικότερα, έχει υπηρετήσει ως Διευθυντής Οικονομικής Μέριμνας  & Εφοδιασμού σε  διάφορους  τύπους πολεμικών πλοίων, ως επιτελής στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών, στη ΣΜΥΝ, στην 353 ΜΝΑΣ και ως Τμηματάρχης στο ΓΕΝ/Ε΄ Κλάδο.

Εκτέλεσε επί 3ετίας τα καθήκοντα του Υπασπιστή του ΣΓ ΥΦΕΘΑ και έχει   διατελέσει Επιτελής του ΣΓ ΑΝΥΕΘΑ  και  ΣΓ ΥΕΘΑ. Διευθυντής του  Τμήμα-τος  Δημοσίας  Διαχείρισης  & Ελέγχου ΔΙΔΗΔΕ στο ΓΕΝ/ΔΟΥ/ΟΕΠΝ, Διευθυ-ντής Ε1 και Ε2 του ΓΕΝ/Ε΄ Κλάδου.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντή Οικονομικού στο ΓΕΕΘΑ/Γ3.

Το 2019 τοποθετήθηκε στο  ΥΠΕΘΑ/ΓΔΟΣΥ ως Διευθυντής  της ΓΔΟΣΥ/ΔΟΙ και τον Απρίλιο του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Γενικού Διευθυντή ΓΔΟΣΥ και του Προϊσταμένου Οικονομικών Υπηρεσιών του ΥΠΕΘΑ.

Ο Υποναύαρχος (Ο) Δημήτριος Ρυζιώτης ΠΝ έχει παρακολουθήσει όλα τα σταδιοδρομικά  σχολεία  εσωτερικού που  αντιστοιχούν στον  βαθμό  του, έχει εξειδικευθεί σε θέματα Οικονομικού (Πτυχίο ΓΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ) και είναι απόφοιτος της Σχολής Επιτελών Αξιωματικών Ναυτικού (ΣΕΑΝ).

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του στρατιωτικά μετάλλια, παράσημα και διαμνημνημονεύσεις.

Είναι παντρεμένος με τη Νικολέττα Αντωνίνη και έχει μία κόρη και έναν υιό.

Ομιλεί  την  Αγγλική  Γλώσσα.

Ο Στόλος μας