Την Τρίτη 03 Νοεμβρίου 2026, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος-Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, Admiral Christophe Cluzel.
Στο Αρχηγείο του Γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του Αρχηγού ΓΕΝ από τον Γάλλο ομόλογό του. Ακολούθησαν συνομιλίες μεταξύ των δύο Αρχηγών, κατά τις οποίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και εξετάστηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ των δύο Ναυτικών.
Στο πλαίσιο της επισκέψεώς του στη Γαλλία, ο Αρχηγός ΓΕΝ παρέστη στη Διεθνή Έκθεση EURONAVAL 2026 και στα εγκαίνια του περιπτέρου του Συνδέσμου Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ), ενώ παράλληλα περιηγήθηκε σε περίπτερα εταιρειών αμυντικής τεχνολογίας και ενημερώθηκε για τις τελευταίες εξελίξεις στους τομείς της ναυτικής τεχνολογίας και της ναυπηγικής.
Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Λαϊάκης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ






