ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Μουσική Πολεμικού Ναυτικού

Ιστορικό

Η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού ξεκίνησε την λειτουργία της τον Απρίλιο του 1879 γεγονός που επιβεβαιώνεται από δημοσιεύματα σε εφημερίδες που ανέφεραν ότι συγκροτήθηκε μπάντα στο πολεμικό πλοίο <<ΕΛΛΑΣ>> αποτελούμενη από 35 μουσικούς.

Τον Οκτώβριο του 1879, κατέπλευσε στην Ελλάδα το νεότευκτο εύδρομο <<ΝΑΥΑΡΧΟΣ ΜΙΑΟΥΛΗΣ>> με αποτέλεσμα να έχουμε την συνύπαρξη δύο μουσικών τμημάτων πάνω σε πολεμικά πλοία.

Αξίζει να αναφερθεί το πρώτο ταξίδι της Μουσικής στο εξωτερικό που πραγματοποιήθηκε στην Μάλτα, τον Νοέμβριο του 1879. Εκεί, η μπάντα επί του πλοίου <<ΕΛΛΑΣ>> πραγματοποίησε συναυλία στην κεντρική πλατεία της Βαλέτα αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Σημαντικός σταθμός στην ιστορία της, απετέλεσε η συμμετοχή της στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες που διεξήχθησαν στην Αθήνα το 1896.

Κατά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1897, η Μουσική ακολούθησε τον στόλο επιβαίνουσα στο Θωρηκτό <<ΨΑΡΑ>>.

Διαβάστε Περισσότερα

Αποστολή

Η Μουσική ΠΝ καλύπτει καθ’ αρμοδιότητα τις απαιτήσεις συμμετοχής σε επίσημες τελετές (π.χ. απόδοσης τιμών σε δικαιούμενα πρόσωπα ή σύμβολα) ή/και σε εθιμοτυπικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Βιογραφικό Αρχιμουσικού

Πλωτάρχης (Ε) Αντώνιος Καραγουδάκης ΠΝ

Γεννήθηκε στον Νεροφράκτη Δράμας το 1971. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές στην φιλαρμονική του χωριού του σε ηλικία 12 ετών ως εκτελεστής τρομπέτας και στην συνέχεια ως εκτελεστής κλαρινέτου. Αργότερα συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Δράμας μέχρι και την κατάταξή του ως Ναύτης εθελοντής στη Μουσική του ΠΝ στις 29 Μαΐου 1989. Είναι κάτοχος πτυχίου Ενοργάνωσης Πνευστών Οργάνων και Διεύθυνσης Μπάντας (2006) με βαθμό «Άριστα» από το Ολυμπιακό Ωδείο. Ως μόνιμος Υπαξιωματικός μουσικός υπηρέτησε στα  Μουσικά Τμήματα: Αρχηγείου Στόλου (1989–1992), Δ.Ν.Ε. (1992–2004) και ΝΑ.Σ.ΚΡΗ. (2004–2008).

Διαβάστε Περισσότερα

Οι Αρχιμουσικοί ΠΝ

Η Μουσική του ΠΝ, στελεχώθηκε από αξιόλογους μουσικούς. Κάποιοι από αυτούς, αποκτώντας τα τυπικά προσόντα, ανέλαβαν τα ηνία της διεύθυνσης με πολύ μεγάλη επιτυχία.

Αναφέρονται με χρονολογική σειρά οι διατελέσαντες Αρχιμουσικοί – Τμηματάρχες Μουσικής ΠΝ (βαθμοί ε.α.):

Διαβάστε Περισσότερα

Φωτογραφίες

Βίντεο

Ο Στόλος μας