ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος ΠΝ

Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ

Ο Αντιναύαρχος Χρήστος Σασιάκος  ΠΝ κατάγεται από την Κ. Τιθορέα  Φθιώτιδος και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1984, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1988.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία σε Φρεγάτες (Φ/Γ) του Στόλου ως Αξιωματικός Κέντρου Επιχειρήσεων (ΚΕΠΙΧ), Αξιωματικός Συνεννόησης (Σν), Διευθυντής Επιχειρήσεων και Ύπαρχος ενώ διετέλεσε Κυβερνήτης στην Κ/Φ ΝΙΚΗ  και στη Φ/Γ ΕΛΛΗ.

Έχει υπηρετήσει ως Τμηματάρχης και Διευθυντής σε Διευθύνσεις Επικοινωνιών και Επιχειρήσεων του ΑΣ (ΑΣ/Α4 και ΑΣ/Α3), ως Τμηματάρχης και Διευθυντής σε Διευθύνσεις, Σταδιοδρομίας (ΓΕΝ/Β3), ως Διευθυντής του Επιτελικού Γραφείου Α/ΓΕΝ, ως Διευθυντής Επιχειρησιακής Αξιολογήσεως του Στόλου (ΑΣ/ΔΕΠΑ), ως Διευθυντής Κλάδου Οπλικών και Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Πολιτικής ΔΜ, Υποδομών και Δημοσίων Έργων (ΔΚΓ/ΓΕΝ) καθώς και ως Διευθυντής Εξοπλισμών (ΓΕΝ/ΔΕΞ). Επίσης υπηρέτησε ως επιτελής στο Στρατιωτικό Επιτελείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στη διεύθυνση Plans and Policy Directorate of the European Military Staff.

Έχει διατελέσει Διοικητής 1ης Μοίρας Φρεγατών, Διοικητής Διοικήσεως Φρεγατών και Διοικητής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

Με την υπ’αριθμ. 2/2024 απόφαση ΚΥΣΕΑ, ανέλαβε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού ΓΕΕΘΑ.

Έχει διέλθει όλα τα απαιτούμενα σταδιοδρομικά σχολεία του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων συμπεριλαμβανομένης της Ανώτατης Διακλαδικής Σχολής Πολέμου (ΑΔΙΣΠΟ).

Τέλος είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Master of Science Degree in Electrical Engineering.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από το βαθμό του Μετάλλια και Παράσημα των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και Διαμνημονεύσεις συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Διατήρησης Ειρήνης ΟΗΕ .

Είναι έγγαμος και έχει δύο υιούς.

Ομιλεί την Αγγλική γλώσσα.

Ο Στόλος μας