ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ

Διατελέσαντες Αρχηγοί ΓΕΝ

Ο Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ γεννήθηκε στην Επισκοπή Ρεθύμνου το 1961 και εισήχθη στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1981, από την οποία αποφοίτησε και ονομάσθηκε Μάχιμος Σημαιοφόρος το 1985.

Η επιχειρησιακή του εμπειρία περιλαμβάνει υπηρεσία άνω των 15 ετών σε μονάδες κρούσης του στόλου , εκ των οποίων τα 7 έτη συνολικά ως Κυβερνήτης στο ΤΠΚ ΒΛΑΧΑΒΑΣ (Ρ-74), στο ΤΠΚ ΒΟΤΣΗΣ (Ρ-72) και στη Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ (F-466).

Έχει υπηρετήσει στη Διοίκηση Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) και τη Διεύθυνση Διοικήσεως και Σταδιοδρομίας Στρατιωτικού Προσωπικού στο  Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/Β3) ως Επιτελής και στο Κέντρο Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ ως Διοικητής.

Έχει διατελέσει Ναυτικός Ακόλουθος της Ελλάδας στη Ρώμη καθώς και Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδας στην Αίγυπτο.

Ως Ανώτατος Αξιωματικός εκτέλεσε τα καθήκοντα του Διευθυντού του Β΄ Κλάδου στο Γενικό Επιτελείο Ναυτικού (ΓΕΝ/ΔΚΒ), καθώς και αντίστοιχα στο Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ/ΔΒΚ).

Το 2019 προήχθη σε Αντιναύαρχο και ανέλαβε καθήκοντα Αρχηγού Στόλου.

Διετέλεσε Αρχηγός ΓΕΝ από 18 Ιανουαρίου 2020 έως 16 Ιανουαρίου 2023 οπότε και αποστρατεύτηκε με το βαθμό του Ναυάρχου.

Κατέχει όλα τα προβλεπόμενα από τον βαθμό του Μετάλλια των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και Μετάλλιο συμμετοχής στην ειρηνευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης ATALANTA.

Ο Στόλος μας