ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Απονομή Επάθλων των Ιστιοπλοϊκών Αγώνων ”ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2018”

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 06 Μαΐου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής επάθλων στους νικητές του αγώνα ιστιοδρομιών με την επωνυμία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ 2018», στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ). Στην τελετή απονομής παρέστησαν o Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, ο Ακόλουθος Άμυνας της Αιγύπτου Πλοίαρχος Hany Khalil, καθώς και πλήθος φίλων της ιστιοπλοΐας.

Στον αγώνα ιστιοδρομιών συμμετείχαν στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού με ιστιοπλοϊκά σκάφη και πλήθος ιστιοπλοϊκών ομίλων και ιδιωτών.

Επιπρόσθετα, στην εν λόγω διοργάνωση συμμετείχαν για πρώτη φορά και δέκα (10) Ναυτικοί Δόκιμοι της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων της Αιγύπτου μετά συνοδού Αξιωματικού, στο πλαίσιο της συνεργασίας των δύο Ναυτικών.

Ο αγώνας διοργανώνεται σε ετήσια βάση από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, με την συνδρομή του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς (ΙΟΠ) και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ), υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας (ΕΙΟ).

Η ονομασία «ΠΑΣΤΡΙΚΑΚΕΙΑ» δόθηκε στους αγώνες σε ένδειξη τιμής στη μνήμη του πρώτου πεσόντα Ναυτικού Δοκίμου Ιωάννη Παστρικάκη, ο οποίος την 17 Νοεμβρίου 1912, σε ηλικία 18 ετών, έπεσε ηρωικά κατά την απελευθέρωση της Χίου, εκτελών χρέη Αξιωματικού αποβατικού αγήματος.

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts