ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Αρθροσκοπική Χειρουργική Κροταφογναθικής Διάρθρωσης

 

NAYTIKO ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

 
Για πρώτη φορά εισήχθη στην Ελλάδα και εφαρμόζεται με απόλυτη επιτυχία από το Γναθοχειρουργικό τμήμα, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, μια πρωτοπόρα για τα ελληνικά ιατρικά δεδομένα «αναίμακτη» χειρουργική επέμβαση, στη βάση του κρανίου, στην κροταφογναθική διάρθρωση,  διαστάσεων μόλις 2cm , που ενώνει τη βάση του κρανίου με τη γνάθο – προς αποκατάσταση βλαβών και χρόνιων παθήσεων, με την μέθοδο της «Αρθροσκόπησης».
 
Η νέα πρωτοπόρος στην Ελλάδα για την Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, μέθοδος, βάζει τέλος στην χρόνια ταλαιπωρία ασθενών που πάσχουν από επώδυνες διαταραχές της «κροταφογνθαθικής διάρθρωσης»,γνωστών και ως “Σύνδρομο TMJ”,  το ποσοστό των οποίων, όπως πιστοποιείται από Ωτορινολαρυγγολόγους και Γναθοχειρουργούς, τελευταία ολοένα και αυξάνεται. Έως σήμερα η αντιμετώπιση των περισσότερων από τις παθήσεις του «Συνδρόμου TMJ», αντιμετωπίζονταν συντηρητικά χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία.
 
Με την νέα μέθοδο, ο μονόδρομος της «ανοιχτής» δια νυστεριού, τρίωρης χειρουργικής επέμβασης, μεγαλύτερης επικινδυνότητας, με αυξημένους κινδύνους τυχόν επιπλοκών σε νευρικούς και άλλους ιστούς της περιοχή, παύει να υφίσταται.
 
Στο ολιγόλεπτο βίντεο ο Δ/ντής της Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Κλινικής, του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, Στοματικός και Γναθοπροσωπικός Χειρουργός, Πλωτάρχης Παναγιώτης Σεννής περιγράφει την πρωτοπόρα επέμβαση που παρουσιάστηκε στο πρόσφατο Πολυθεματικό Συνέδριο του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών.
 
 
 
Από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της καινοτόμου αυτής μεθόδου της «λαπαροσκοπικής» χειρουργικής, που διαρκεί μόλις 40 λεπτά και χρήζει μόνο μιας (1) ημέρας νοσηλεία, είναι ότι οι κίνδυνοι ελαχιστοποιούνται ενώ εντός μόλις δύο 2 εβδομάδων επέρχεται η πλήρης αποκατάσταση και αισθητικά της ευαίσθητης αυτής περιοχής του προσώπου. Σημαντικά μικρότερη δε είναι η επιβάρυνση στους ασφαλιστικούς φορείς, νοσοκομειακές κλίνες και στην αναμονή των ασθενών προς θεραπεία αποθεραπεία.

Latest posts