ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά

       Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά άσκηση Μείζονος Ατυχήματος, που στόχευε στο συντονισμό των εμπλεκομένων υπηρεσιών, την άνοδο του επίπεδου εκπαίδευσης του προσωπικού και τη βελτιστοποίηση της συνεργασίας με τους φορείς της πολιτικής προστασίας που δύναται να κληθούν να συνδράμουν σε τέτοιου είδους καταστάσεις.
Ειδικότερα το σενάριο της άσκησης περιλάμβανε, την εκδήλωση πυρκαγιάς εντός των εγκαταστάσεων του Ναυτικού Οχυρού και στη συνέχεια επέκταση στην δασώδη περιοχή του Οχυρού, με αποτέλεσμα την απειλή κτιρίων και εγκαταστάσεων του ΠΝ, καθώς και του προσωπικού. Εκτελέσθηκαν γυμνάσια αντιμετώπισης πυρκαγιών (κτιρίων, δεξαμενών), δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, εκκένωση κτιρίων και εγκαταστάσεων, μεταφορά προσωπικού σε ασφαλή περιοχή δια θαλάσσης και ενεργοποίηση δικτύων ψύξεως δεξαμενών καυσίμου.
Στην άσκηση πέραν των μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού έλαβαν μέρος μονάδες της Ελληνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος. Επίσης παρευρέθησαν εκπρόσωποι από τα ΕΛΠΕ και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

 

Πλωτάρχης (Ο) Χρήστος Αρφάνης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts