ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στην ΥΝΤΕΛ

        Την Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021, πραγματοποιήθηκε στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου (ΥΝΤΕΛ), Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος (ΑΜΑ) παρουσία του Αρχιεπιστολέα της Διοικήσεως Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού (ΔΔΜΝ), Αρχιπλοιάρχου Νικόλαου Αγγελόπουλου ΠΝ, υπό τη διεύθυνση του Διοικητή της ΥΝΤΕΛ Πλοίαρχου Παναγιώτη Φιλιππίδη ΠΝ.

        Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα από το Πολεμικό Ναυτικό, το Δήμο Λέρου, το Κρατικό θεραπευτήριο Λέρου, το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), το Λιμεναρχείο Λέρου, την Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ) και το 588 Τάγμα Εθνοφυλακής.

        Κατά την άσκηση ελέγχθηκε η πληρότητα σχεδίασης αντιδράσεων, ο βαθμός ετοιμότητας και η ικανότητα διεύθυνσης και συντονισμού των εμπλεκόμενων φορέων για αντιμετώπιση ειδικών καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Σύμφωνα με τα σενάρια της Άσκησης εξετάστηκαν η αντιμετώπιση παρεισάκτου εντός της Ναυτικής περιοχής, η κατάσβεση πυρκαγιάς σε δασώδη περιοχή, σε εγκαταστάσεις και σε πολεμικό πλοίο σε επισκευή, η αντιμετώπιση θαλάσσιας ρύπανσης, η εκκένωση κτιρίων, η διάσωση προσωπικού καθώς και η περίθαλψη τραυματιών και η διακομιδή τους σε νοσοκομείο.

Latest posts