ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Άσκηση Μείζονος Ατυχήματος στο Ναύσταθμο Κρήτης

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Ναύσταθμο Κρήτης (ΝΚ) άσκηση αντιμετώπισης Κατάστασης Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.) με προσομοίωση μείζονος ατυχήματος, υπό το συντονισμό του Διοικητού ΝΚ Αρχιπλοίαρχου Χαράλαμπου Ζησιμόπουλου ΠΝ.

Σκοπός της άσκησης ήταν ο έλεγχος της επάρκειας σχεδίασης αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης, η εκπαίδευση του προσωπικού που υπηρετεί στο ΝΚ, ο έλεγχος του συστήματος Διοίκησης και Ελέγχου του ΝΚ και η αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας με φορείς εκτός του Πολεμικού Ναυτικού κατά την αντιμετώπιση αντίστοιχων καταστάσεων.

Στην άσκηση συμμετείχαν προσωπικό και μέσα του Πολεμικού Ναυτικού από το ΝΚ, το Ναυτικό Σταθμό Κρήτης (ΝΑΣΚΡΗ) και το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης (ΝΝΚ), του Στρατού Ξηράς από την 5η Ταξιαρχία Πεζικού, της Πολεμικής Αεροπορίας από την 115 ΠΜ, της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), της Περιφέρειας Κρήτης, του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ), του Δήμου Χανίων και του Σώματος Εθελοντών Σαμαρειτών Χανίων. Συνολικά στην άσκηση συμμετείχαν 270 άτομα.

Το Πολεμικό Ναυτικό μέσω των ασκήσεων αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης (Κ.Ε.Α.), μεριμνά για τη διαρκή βελτίωση των διαδικασιών ασφάλειας του προσωπικού του και των εγκαταστάσεών του, καθώς και για την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της συνεργασίας του με τους φορείς της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση τέτοιων συμβάντων .

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts