ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Εκδηλώσεις στη Ν. Λέρο επ’ευκαιρία του Εορτασμού της 69ης Επετείου της Βυθίσεως του Α/Τ Βασίλισσα Όλγα

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 πραγματοποιήθηκαν στη ν. Λέρο οι εκδηλώσεις επ’ ευκαιρία της 69ης επετείου της βυθίσεως του Β.Π. Βασίλισσα Όλγα στο όρμο Λακίου.

Στις ανωτέρω εκδηλώσεις παρευρέθηκε ως εκπρόσωπος του κ. Α/ΓΕΝ ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Π. Ελληνιάδης ΠΝ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που εξεδώθη από το ΓΕΝ ετελέσθη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας Παΐσιος, παρουσία του βετεράνου του Β’ Π.Π. και διασωθέντος του Α/Τ «Β. Όλγα» κ. Αθανασίου Ανδριανάκη, των εκπροσώπων των επιζώντων του Α/Τ «Β. Όλγα» (κ. Α. Βιντιάδη), του περιφερειακού συμβούλου κ.κ. Σταύλα, του Δημάρχου Λερίων κ. Μιχαήλ Κόλια, του Δ/ΔΔΜΝ, του Διοικητού της ΥΝΤΕΛ, του Διοικητού 588 ΤΕΕ, του εκπροσώπου Λ.Σ και λοιπών στρατιωτικών και πολιτικών αρχών της Λέρου.

Ο Διοικητής ΔΔΜΝ Αντιναύαρχος (Μ) Π. Ελληνιάδης ΠΝ κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους κ. Α/ΓΕΝ στο μνημείο των 72 απωλεσθέντων μελών του πληρώματος, ενώ στη συνέχεια όλοι οι επίσημοι επιβιβάσθηκαν στην Κ/Φ ΚΑΣΟΣ και ακολούθησε ρίψη στεφάνων στο σημείο του υγρού τάφου του Α/Τ «Β. Όλγα».

Στη λιτή δεξίωση που έλαβε χώρα στη Λέσχη των Αξιωματικών τιμήθηκε ο επιζών κ. Αθανάσιος Ανδριανάκης και ο εκπρόσωπος των επιζώντων κ. Α Βιντιάδης, ενώ παρευρέθηκε και ετιμήθει επίσης ο επιζών Άγγλος κ. Poulter Albert από το συμμαχικό Αγγλικό Α/Τ INTERPID που βυθίστηκε από τα γερμανικά βομβαρδιστικά ταυτόχρονα με το Α/Τ «Β. Όλγα».

Διεύθυνση Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts