ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Εκδήλωση προς Tιμήν των Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Ιδιωτών που ‘Ελαβαν Μέρος στο Κίνημα του Ναυτικού το Μάιο του 1973

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση προς τιμήν των Αξιωματικών των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των ιδιωτών που συμμετείχαν στο Κίνημα του Ναυτικού, το Μάιο του 1973, επί του Πλωτού Ναυτικού Μουσείου «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ», παρουσία της η Α. Ε. Πρόεδρου της Δημοκρατίας κ. κ. Προκόπη Παυλόπουλου.

Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε με το Ναυτικό Μουσείο Ελλάδος με την ευκαιρία της έκδοσης του βιβλίου «Οι άνθρωποι του Κινήματος του Ναυτικού. Μάιος 1973», του Αντιναύαρχου ε.α. Ιωάννη Παλούμπη ΠΝ, ενώ στο χώρο φιλοξενήθηκε έκθεση σκιαγραφημένων προσωπογραφιών των συμμετασχόντων στο Κίνημα, φιλοτεχνημένων από το σκιτσογράφο κ. Γεώργιο Ψαρρόπουλο οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στην εν λόγω έκδοση.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ή εκπρόσωποί τους, μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) ή εκπρόσωποί τους, πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί ΓΕΝ και ΑΣ, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, μέλη της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, οι εν ζωή καθώς και οι συγγενείς των αποθανόντων συμμετεχόντων στο Κίνημα του Ναυτικού, μέλη του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», αντιπροσωπεία από Ναυτικούς Δόκιμους και Δόκιμους Υπαξιωματικούς.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Α.Ε Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts