ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Εορτασμός Προστάτη του ΠΝ Αγίου Νικολάου – Εκδήλωση προς Τιμήν των Στελεχών του ΠΝ και των Οικογενειών τους στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Την Κυριακή 04 Δεκεμβρίου 2022, στο πλαίσιο του εορτασμού του Προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και των νικηφόρων ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13, πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών εκδήλωση προς τιμήν των στελεχών του Πολεμικού Ναυτικού και των οικογενειών τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, ο οποίος παρέστη ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Κυβέρνησης, μέλη της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας,  πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, τους οποίους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ. Επιπρόσθετα, παρέστησαν αντιπροσωπείες Αξιωματικών, Υπαξιωματικών και Πολιτικών Υπαλλήλων του Πολεμικού Ναυτικού με μέλη των οικογενειών τους, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων, έλαβαν χώρα τα ακόλουθα:

α.    Παρουσίαση – αφιέρωμα με θέμα «Ο Αγώνας των ελληνικών Υποβρυχίων (Υ/Β) κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο (Β΄ ΠΠ)».

β.    Βράβευση της κ. Μπήλιως Τσουκαλά, τιμώντας στο πρόσωπο του πατέρα της, Υποπλοιάρχου Ηλία Τσουκαλά ΒΝ, Υπάρχου του Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ (Υ1), όλους όσους υπηρέτησαν στα Ελληνικά Υ/Β κατά τον Β΄ ΠΠ.

γ.    Τιμητική διάκριση στην Φρεγάτα (Φ/Γ) ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ για τις 218 ημέρες σε αποστολή κατά το έτος 2022.

γ.    Τιμητική διάκριση σε Σημαιοφόρο Ειδικοτήτων του Υ/Β ΠΟΝΤΟΣ, για τη συνεχή πολυετή υπηρεσία του σε υποβρύχια (19 έτη, 5 μήνες και 13 ημέρες).

δ.    Βράβευση του Προέδρου του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη» και Υποναυάρχου ε.τ. ΠΝ Πάνου Λασκαρίδη, για τις νέες εξαιρετικές πρωτοβουλίες του που αφορούν στην ανακαίνιση πτέρυγας του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών, όπως και την έκδοση του λευκώματος με τίτλο: «Πολεμικό Ναυτικό: Ιστορία και Τέχνη», καθώς επίσης και για την κατ’ επανάληψη προσφορά του στην ενίσχυση των δυνατοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού.

ε.    Βράβευση του Πολιτικού Διοικητή του Αγίου Όρους κ. Αθανασίου Μαρτίνου, για την ευγενική του χορηγία στην κατασκευή ενός νέου και σύγχρονου Αμφιθεάτρου στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε συναυλία της μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, με τη συμμετοχή του κ. Κώστα Μακεδόνα, του Αθηναϊκού χορωδιακού συνόλου «Athens Choir Ensemble», της Ακαδημαϊκής Χορωδίας Νέων, καθώς και χορευτική επίδειξη από τον Λαογραφικό Όμιλο «ΚΟΥΡΗΤΕΣ», ενώ την εκδήλωση παρουσίασε η δημοσιογράφος κ. Σπυριδούλα Σπανέα.

Για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, πατήστε εδώ.

Ομιλίες κατά σειρά εμφάνισης στη σκηνή ως κάτωθι:

Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ, πατήστε εδώ

Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πατήστε εδώ

Για να δείτε την ομιλία του ΥΦΕΘΑ, πατήστε εδώ

Για να δείτε την εκδήλωση πατήστε εδω

Latest posts