ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Εορτασμός Επετείου του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, εορτάσθηκε η 44η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973, στο Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα (MAA) «Α/Τ ΒΕΛΟΣ», στο χώρο του Άλσους Ελληνικής Ναυτικής Παράδοσης, στο Φλοίσβο Φαλήρου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτριος Βίτσας, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ή εκπρόσωποί τους, μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) ή εκπρόσωποί τους, πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, η οικογένεια του αείμνηστου Ναυάρχου Νικόλαου Παππά, Αξιωματικοί και Υπαξιωματικοί που έλαβαν μέρος στο Κίνημα, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών από όλους τους κλάδους των ΕΔ και ΣΑ, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και αντιπροσωπείες μαθητών Στρατιωτικών Σχολών.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύσιος Χατζηδάκης και ο Κυβερνήτης του ΜΑΑ «Α/Τ ΒΕΛΟΣ» Αρχιπλοίαρχος Σωτήριος Χαραλαμπόπουλος ΠΝ.

Κύριος ομιλητής ήταν ο Επίτιμος Υποναύαρχος ΠΝ Γεώργιος Στράτος.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Latest posts