ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Εορτασμός Επετείου του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, εορτάσθηκε η 46η επέτειος του Κινήματος του Ναυτικού το Μάιο του 1973, στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, παρουσία της Α. Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Στην τελετή παρέστησαν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης, ως εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού, ο κ. Θοδωρής Δρίτσας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, οι Αρχηγοί των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων ή εκπρόσωποί τους, μέλη της Κυβέρνησης, του Κοινοβουλίου, των Θρησκευτικών αρχών και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος, Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) και Σωμάτων Ασφαλείας (ΣΑ) ή εκπρόσωποί τους, πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, οι εν ζωή καθώς και οι συγγενείς των αποθανόντων συμμετεχόντων στο Κίνημα του Ναυτικού, η οικογένεια του αείμνηστου Ναυάρχου Νικόλαου Παππά, μέλη του πληρώματος του Αντιτορπιλικού «ΒΕΛΟΣ», αντιπροσωπείες από τις ΕΔ και τα ΣΑ, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού και μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Αποστολάκης και ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, ενώ κύριος ομιλητής ήταν ο Διευθυντής του Κέντρου Έρευνας της Ιστορίας του Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών κ. Σωτήριος Ριζάς.

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ.

 

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts