ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού Ναυτικού της Ιταλίας στην Ελλάδα

Την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023, ο Αρχηγός Ναυτικού της Ιταλίας Nαύαρχος Enrico Credendino πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα, κατόπιν πρόσκλησης του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναύαρχου Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ.

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός Ναυτικού της Ιταλίας επισκέφθηκε το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού και συναντήθηκε με τον Αρχηγό ΓΕΝ. Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στη διαμορφούμενη κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο, την περαιτέρω ενίσχυση και διεύρυνση της διμερούς συνεργασίας των Ναυτικών Ελλάδας και Ιταλίας, καθώς επίσης ενημερώθηκε επί των δραστηριοτήτων του Πολεμικού Ναυτικού. Εν συνεχεία συναντήθηκε με τον Υπαρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Αντιναύαρχο Φραγκίσκο Λελούδα ΠΝ, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου.

Την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, ο Nαύαρχος Enrico Credendino μετέβη, στο Αρχηγείο Στόλου (ΑΣ), στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας (ΝΣ), όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Δημήτριο-Ελευθέριο Κατάρα ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες του Στόλου και ακολούθως επέβη σε Υποβρύχιο κλάσης «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ» και σε Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων κλάσης «ΡΟΥΣΣΕΝ».

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts