ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στη Βουλγαρία

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία, από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2016, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αρχηγού του Ναυτικού της Βουλγαρίας, Υποναυάρχου Mitko Alexandrov Petev.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης επί των εξελίξεων και των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Βουλγαρίας, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε τη Ναυτική Ακαδημία Βουλγαρίας και τις Ναυτικές Βάσεις Μπουργκάς (Πύργος) και Βάρνας.

Επιπρόσθετα, κατά την εν λόγω επίσκεψη οι δύο Α/ΓΕΝ συνυπέγραψαν Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας με το Υπουργείο Άμυνας της Βουλγαρίας, που αφορά στην επιβίβαση στελεχών του βουλγαρικού Ναυτικού επί πλοίων του ΠΝ, κατά τη συμμετοχή τους σε πολυεθνικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΟΗΕ.

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts