ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στην Αίγυπτο

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην Αίγυπτο, από 29 Ιανουαρίου έως 03 Φεβρουαρίου 2017, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του Αρχηγού του Ναυτικού της Αιγύπτου, Rear Admiral Ahmed Khaled Hassan.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο Αρχηγός ΓΕΝ συζήτησε με τον ομόλογό του θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος καθώς και πρωτοβουλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Ναυτικών και συναντήθηκε με τον Αρχηγό Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, Lieutenant General Mahmoud Hegazi.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης επί των εξελίξεων και των δραστηριοτήτων του Ναυτικού της Αιγύπτου, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Ναύσταθμο Αλεξανδρείας, Πολεμικά Πλοία, το Ναυτικό Κολλέγιο, και τη Διοίκηση Ειδικών Δυνάμεων του Ναυτικού της Αιγύπτου.

Επιπρόσθετα, ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, όπου συναντήθηκε με την Α.Θ.Μ. τον Πάπα και Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, κκ Θεόδωρο Β’, ενώ στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος στην Αλεξάνδρεια, κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης. Παράλληλα, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αίγυπτο, κ. Μιχαήλ Διάμεση καθώς και με τον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου κ. Χρήστο Καβαλή.

 

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts