ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσημη Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ στο Κουβέιτ – OPV Middle East 2017

 

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 10 έως 13 Οκτωβρίου 2017, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ θα επισκεφθεί το Κουβέιτ, κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του Major General Khaled Ali Abdullah.

        Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ θα συμμετάσχει στη Σύνοδο “Offshore Patrol Vessels (OPV) Middle East 2017”, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Κουβέιτ, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Άμυνας του Κουβέιτ. Η εν λόγω Σύνοδος διοργανώνεται εκ περιτροπής σε μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής, σε ετήσια βάση, από την εταιρεία DEFENCE IQ. Θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές δράσεις στο χώρο της άμυνας και των ναυτικών συστημάτων, η οποία εστιάζεται σε θέματα σχετικά με τη Θαλάσσια Επιτήρηση και τα Παράκτια Περιπολικά.

        Το κύριο θέμα της Συνόδου θα είναι «Διεθνές Δίκαιο Θαλάσσης και Προκλήσεις» (International Maritime Law and Challenges) όπου θα συζητηθούν θέματα θαλάσσιας ασφάλειας στη Μέση Ανατολή. Ο Αρχηγός ΓΕΝ πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία με θέμα: «Ενισχύοντας την οικοδόμηση ικανοτήτων και δυνατοτήτων θαλάσσιας ασφάλειας, μέσω διεθνών συνεργασιών και πρωτοβουλιών» (Enhancing capacity building and maritime security capabilities through International Cooperation and Initiatives).

  

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts