ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσκεψη Αρχηγού ΓΕΝ Στη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού EURONAVAL 2018

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από τη Δευτέρα 22 έως την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, επισκέφθηκε τη Διεθνή Έκθεση Αμυντικού Υλικού EURONAVAL 2018, η οποία διεξήχθη στο Παρίσι, κατόπιν πρόσκλησης του Γάλλου ομολόγου του, Admiral Christophe Prazuck.

        Κατά τη διάρκεια της επισκέψεώς του, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί επί των εξελίξεων σε θέματα ναυτικής τεχνολογίας και ναυπηγικής. Παράλληλα, στο περιθώριο της Έκθεσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Γάλλο ομόλογό του και τον Διευθυντή του Γραφείου διεθνών προγραμμάτων του Ναυτικού των ΗΠΑ (NIPO) και συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

        Επίσης την Δευτέρα 22 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ μαζί με τους ομολόγους του επισκέφτηκαν τη Ναυτική Βάση της Toulon όπου τους έγινε επίδειξη γαλλικών αμυντικών συστημάτων επί πολεμικών πλοίων.

        Η έκθεση EURONAVAL διοργανώνεται, ανά διετία, υπό την αιγίδα του γαλλικού Υπουργείου Άμυνας και του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης αρμόδιου για ναυτικά θέματα, ενώ συμμετέχουν εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο της άμυνας, της ναυπηγικής και των συναφών υπηρεσιών.

 

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts