ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΣΤΗΝ ΡΩΜΗ 09-10 ΟΚΤ 17

                 Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στις 09 και 10 Οκτωβρίου 2017, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος ΠΝ, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Ιταλία,  κατόπιν επίσημης πρόσκλησης του ομολόγου του Αντιναύαρχου Ντονάτο Μαρζάνο (Commander in Chief of the Italian Fleet – CINCNAV, Vice Admiral Donato Marzano).

                O Αρχηγός Στόλου έγινε δεκτός από τον ομόλογό του στις εγκαταστάσεις του ιταλικού Αρχηγείου Στόλου στη Ρώμη (CINCNAV), όπου έλαβαν χώρα ενδελεχείς ενημερώσεις για την οργάνωση, τις δυνατότητες και τις εν εξελίξει επιχειρήσεις που συμμετέχουν οι μονάδες του ιταλικού ναυτικού, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος για την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο Αρχηγείων και ετέθησαν προς συζήτηση δράσεις ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την ελληνική πλευρά.

                Παράλληλα ο έλληνας Αρχηγός Στόλου έγινε δεκτός από τον Αρχηγό του ιταλικού ναυτικού, Αντιναύαρχο Βάλτερ Τζιραντέλι (Vice Admiral Valter Giradelli Italian Navy) στον οποίο εκτέθηκαν τα διαμειφθέντα από τους δύο Αρχηγούς.

                Των συναντήσεων προηγήθηκε επίσκεψη ενημέρωσης και ανταλλαγής απόψεων στην Ελληνική Πρεσβεία της Ρώμης, όπου ο Αντιναύαρχος Παυλόπουλος συναντήθηκε με τον Επιτετραμμένοn Σύμβουλο Πρεσβείας Α΄ κύριο Αλέξιο Μάριο Λυμπερόπουλο και τον Ακόλουθο Άμυνας της Ελλάδος Σμήναρχο ιπτάμενο Παναγιώτη Γεωργακόπουλο.

Latest posts