ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας στο ΑΣ/ΚΕΠΙΧ στο ΣΔΑΜ

 

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας κ. Jüri Luik, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Στόλου (ΑΣ/ΚΕΠΙΧ) στο Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου, όπου τον υποδέχθηκε ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ και ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κέντρου Επιχειρήσεων καθώς και για το Πρόγραμμα “Upgrade of Maritime Surveillance” της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), στο οποίο η Ελλάδα είναι ηγέτιδα χώρα.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης, ο Υπουργός Άμυνας της Δημοκρατίας της Εσθονίας συνοδευόταν από το Γενικό Διευθυντή Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πρέσβη κ. Τρύφωνα Παρασκευόπουλο. Η παρουσία του κ. Jüri Luik στο ΑΣ/ΚΕΠΙΧ πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής του στην Ελλάδα.

Το Πρόγραμμα “Upgrade of Maritime Surveillance” είναι ένα από τα δεκαεπτά προγράμματα της Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας (Permanent Structured Cooperation – PESCO) της ΕΕ και αφορά στην ενίσχυση της Θαλάσσιας Επιτήρησης στην ανατολική Μεσόγειο. Η PESCO θεσμοθετήθηκε την 11 Δεκ 2017, με σκοπό την ενίσχυση της αμυντικής διάστασης της ΕΕ, στο πλαίσιο εφαρμογής των προβλέψεων της Ευρωπαϊκής Στρατηγικής Παγκόσμιας Ασφάλειας (EU Global Strategy).

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Latest posts