ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της Ρουμανίας σε Υπηρεσίες και Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα, ο Υπουργός Άμυνας (ΥΠΑΜ) της Ρουμανίας κ. Mihai- Viorel Fifor, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Νικόλαο Τσούνη ΠΝ επισκέφθηκε Υπηρεσίες και Μονάδες του Πολεμικού Ναυτικού.

Ειδικότερα ο ΥΠΑΜ Ρουμανίας επισκέφθηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο Σκαραμαγκά, όπου ενημερώθηκε για τα προγράμματα κατασκευής και εκσυγχρονισμού των υποβρυχίων.

Ακολούθως επισκέφθηκε το Ναυτικό Οχυρό Σκαραμαγκά, όπου τον υποδέχθηκε ο Διοικητής Διοίκησης Ναυτικής Εκπαίδευσης Υποναύαρχος Ευθύμιος Μικρός ΠΝ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ελέγχου Βλαβών του Κέντρου Εκπαίδευσης ΠΑΛΑΣΚΑΣ.

Τέλος, μετέβη στο Αρχηγείο Στόλου στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας όπου συναντήθηκε με τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Παυλόπουλο ΠΝ, ενημερώθηκε για τις δυνατότητες και τις δραστηριότητες του Αρχηγείου Στόλου, ξεναγήθηκε στον προσομοιωτή Υποβρυχίων και επισκέφθηκε Πολεμικά Πλοία.

Κατά την διάρκεια των ανωτέρω επισκέψεων, ο Υπουργός Άμυνας της Ρουμανίας συνοδευόταν από τον Αρχηγό του Ναυτικού της Ρουμανίας Vice Admiral Alexandru Mirsu Ph.D και τον Αρχηγό της Αεροπορίας της Ρουμανίας Air Flotilla General Viorel Pana.

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts