ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Ημερίδα ΣΔΕΠΝ

Την Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Διοίκησης και Επιτελών Ναυτικού (ΣΔΕΠΝ), επιστημονική ημερίδα με θέμα “Εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και Επιπτώσεις στην Ελλάδα”, την οποία παρακολούθησαν στελέχη Διοικήσεων και Υπηρεσιών του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και οι σπουδαστές της Σχολής.  Κατά την διάρκεια της ημερίδας εξετάστηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής, καθώς επίσης τα ζητήματα της τρομοκρατίας και του προσφυγικού/μεταναστευτικού.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο  Διοικητής Ναυτικής Εκπαιδεύσεως (ΔΝΕ) Αντιναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος ΠΝ, ενώ στη συνέχεια ο Πρέσβης επί τιμή κ. Δημήτριος- Αλέξανδρος Νεζερίτης εκφώνησε την εισαγωγική ομιλία.

Στην εν λόγω ημερίδα συμμετείχε ο  Δρ. Χαράλαμπος Παπασωτηρίου (Πάντειο πανεπιστήμιο – Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων), ο Δρ. Σωτήριος Ρούσσος (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου – Κέντρο Μεσογειακών, Μεσανατολικών και Ισλαμικών Σπουδών), ο Δρ. Άρεφ Αλ Ομπέιντ (Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων), ο Δρ. Κωνσταντίνος Φίλης (Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων), ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης (Ακαδημία Στρατηγικών Αναλύσεων) και ο Πρέσβης επί τιμή κ. Αλέξανδρος Μαλλιάς.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

 

Latest posts