ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Ολοκλήρωση Επίσημης Επίσκεψης Αρχηγού ΓΕΝ στο Κουβέιτ

            Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από την Τρίτη 10 έως την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Κουβέιτ κατόπιν πρόσκλησης του ομολόγου του Major General Khaled Ali Abdullah.

          Στο πλαίσιο της επίσκεψης, ο Αρχηγός ΓΕΝ συμμετείχε στη Σύνοδο “Offshore Patrol Vessels (OPV) Middle East 2017”, όπου εκφώνησε ομιλία με θέμα: «Ενισχύοντας την οικοδόμηση ικανοτήτων και δυνατοτήτων θαλάσσιας ασφάλειας, μέσω διεθνών συνεργασιών και πρωτοβουλιών» (Enhancing capacity building and maritime security capabilities through International Cooperation and Initiatives).

        Στην ομιλία του ο Αρχηγός ΓΕΝ επισήμανε την ανάγκη για στενότερη συνεργασία μεταξύ των Ναυτικών για την αντιμετώπιση των σύγχρονων κοινών απειλών στο θαλάσσιο περιβάλλον και τόνισε τη σημασία της διαλειτουργικότητας, υπογραμμίζοντας ότι το Πολεμικό Ναυτικό διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις και εμπειρία στον τομέα της εκπαίδευσης και μπορεί να συνδράμει στην επιμόρφωση στελεχών τρίτων χωρών.

          Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κουβέιτ συναντήθηκε και συζήτησε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και συνεργασίας με τον ομόλογό του Major General Khaled Ali Abdullah. Ειδικότερα στις διμερείς συνομιλίες οι οποίες διεξήχθησαν σε ιδιαίτερο εγκάρδιο κλίμα, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και εκφράστηκε η επιθυμία των δύο πλευρών για ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας σε διάφορους τομείς, με έμφαση την εκπαίδευση στελεχών του Ναυτικού του Κουβέιτ σε σχολές και εγκαταστάσεις του ΠΝ.

          Στη συνέχεια ο Αρχηγός ΓΕΝ επισκέφθηκε μονάδες του Ναυτικού του Κουβέιτ και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης Mohammed Al-Ahmad.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts