ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

«Ολοκλήρωση της Άσκησης “ΑΡΙΑΔΝΗ 17”»

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την 07 Απριλίου 2017 πραγματοποιήθηκε η απενημέρωση (Hot Wash Up-HWU) της άσκησης Ναρκοπολέμου “ΑΡΙΑΔΝΗ 17”, παρουσία του Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχου Ιωάννη Παυλόπουλου ΠΝ, επί της φρεγάτας ΝΑΒΑΡΙΝΟΝ, εν όρμω λ. Πατρών, σημαίνοντας με αυτόν τον τρόπο και την επίσημη ολοκλήρωση της άσκησης.

Στην εν λόγω άσκηση, η οποία διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό, συμμετείχαν σχηματισμοί / μονάδες / προσωπικό τόσο του NATO όσο και κρατών εκτός ΝΑΤΟ, με τα οποία το ΠΝ έχει αναπτύξει και διατηρεί συνεργασία, σε διμερές επίπεδο.

Η μεγάλη ποικιλία / πολυτυπία μονάδων και μέσων, όπως ναρκοθηρευτικά, ναρκαλιευτικά, μη επανδρωμένα οχήματα και μονάδες εξουδετέρωσης υποβρύχιων μηχανισμών, παρείχαν πολλαπλές ευκαιρίες στους συμμετέχοντες να εξασκηθούν, υπό ρεαλιστικές συνθήκες και σε περιβάλλον πολλαπλής απειλής, στην αντιμετώπιση ενός ευρέος φάσματος τύπου ναρκών, εφαρμόζοντας διάφορες αντιναρκικές τεχνικές και αντίμετρα.

Το αναβαθμισμένο και εξελιγμένο σενάριο της άσκησης σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την περιοχή διεξαγωγής, τη μεγάλη ποικιλία / πολυτυπία μονάδων και μέσων, τη ρεαλιστικότητα στη σχεδίαση και στην εκτέλεση έχουν προσδώσει κύρος και αναγνώριση στην άσκηση “ΑΡΙΑΔΝΗ”, καθιστώντας την ιδιαίτερα ελκυστική, γεγονός που επιβεβαιώθηκε εν προκειμένω, με την εξαιρετικά μεγάλη, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, συμμετοχή.

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Latest posts