ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων – 20 Αυγούστου 2023

Την Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Φάρων η οποία εορτάζεται την τρίτη Κυριακή του Αυγούστου κάθε έτους, το Πολεμικό Ναυτικό και η αρμόδια Υπηρεσία Φάρων καθόρισαν 29 φάρους τους οποίους θα μπορούσε να επισκεφθεί το κοινό.

Ο αριθμός των επισκεπτών ανήλθε περίπου στους 19.300, μεταξύ των οποίων και αρκετά παιδιά. Οι επισκέπτες είχαν την δυνατότητα να περιηγηθούν στους χώρους και να ενημερωθούν σχετικά με τα χαρακτηριστικά και την ιστορία του κάθε Φάρου, καθώς και την συμβολή των Φάρων και των υπολοίπων ναυτιλιακών βοηθημάτων στη διεθνή ναυσιπλοΐα. Το κοινό ξεναγήθηκε από τους Φαροφύλακες, τα στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού που είναι υπεύθυνα για την αδιάλειπτη λειτουργία και την ενδελεχή συντήρηση του Φάρου.

Το Ελληνικό Φαρικό Δίκτυο εκτείνεται σε ολόκληρη την Ελληνική ακτογραμμή μήκους άνω των 20.000χλμ. Σήμερα, οι 144 λιθόκτιστοι Φάροι και οι 1.297 πυρσοί που συντηρούνται από την Υπηρεσία Φάρων, εκτιμάται ότι καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες φωτοσήμανσης ενός εξαιρετικά μεγάλου αριθμού νήσων, νησίδων, βραχονησίδων και βράχων πλέον των 30.000, καθώς και άνω των 800 κύριων λιμένων, λιμένων, λιμενίσκων και αλιευτικών καταφυγίων.

Για περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία και τα χαρακτηριστικά του Ελληνικού Φαρικού Δικτύου, ανατρέξτε στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας Φάρων.

 

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

 

Latest posts