ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στην Τελετή Καθέλκυσης της Υπό Ναυπήγησης Φρεγάτας ΚΙΜΩΝ

Από τη Δευτέρα 02 έως και την Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023, ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης ΠΝ, πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία στο πλαίσιο της τελετής καθέλκυσης της Φρεγάτας (Φ/Γ) ΚΙΜΩΝ, κατόπιν πρόσκλησης της εταιρείας Νaval Group.

Την Τρίτη 03 Οκτωβρίου ο Αρχηγός ΓΕΝ μετέβη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στο Lorient. Εκεί επισκέφτηκε το Ναυτικό Κλιμάκιο της Γαλλίας (ΝΚΓ), συναντήθηκε με τον Διοικητή και συνομίλησε με το προσωπικό του ΝΚΓ, ενημερώθηκε για την πρόοδο υλοποίησης του προγράμματος ναυπήγησης των νέων Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ). Στη συνέχεια επέβη επί της υπό ναυπήγηση Φ/Γ ΚΙΜΩΝ, επί της Γαλλικής ΦΓ Amiral Ronarc’h και ξεναγήθηκε στους χώρους της.

Την Τετάρτη 04 Οκτωβρίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ είχε συνάντηση με τον Γάλλο ομόλογό του, Ναύαρχο Nicola Vaujour στις εγκαταστάσεις του ΝΚΓ. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και επαύξησης της συνεργασίας των δύο Ναυτικών.
Στη συνέχεια, o Αρχηγός ΓΕΝ υποδέχθηκε τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας (ΥΕΘΑ) κ. Νίκο Δένδια στις εγκαταστάσεις της Naval Group και παρέστησαν στην τελετή καθέλκυσής της Φ/Γ ΚΙΜΩΝ. Τέλος συμμετείχε στη διμερή συνάντηση του κ. ΥΕΘΑ με τον Γάλλο ομόλογό του.

Πλοίαρχος Ευάγγελος Σιμαγιάς ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts