ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 07 Ιουνίου 2017 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστη και εκφώνησε ομιλία στο 8ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Center – NMIOTC), το οποίο διεξάγεται από 06 έως 08 Ιουνίου 2017, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.

Το θέμα της ομιλίας του Αρχηγού ΓΕΝ ήταν “Contemporary Challenges and Regional Security in the Maritime Domain” (Σύγχρονες Προκλήσεις και Περιφερειακή Ασφάλεια στο Θαλάσσιο Περιβάλλον).

Ειδικότερα, ο Αρχηγός ΓΕΝ τόνισε τις προκλήσεις και τις απειλές που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα Πολεμικά Ναυτικά στην ευρύτερη περιοχή από τη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα και τη Β. Αφρική, οι οποίες περιλαμβάνουν, πέρα από τις συμβατικές απειλές, ασύμμετρες και υβριδικές απειλές.

Αναφέρθηκε στην ανάγκη για συνεργασία σε διυπηρεσιακό και διακρατικό επίπεδο καθώς και στη συνεργασία με Διεθνείς Οργανισμούς αλλά και στην ανάπτυξη δυνατοτήτων για την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων και απειλών.

Επισήμανε τη σημασία της επιτήρησης του θαλάσσιου περιβάλλοντος αλλά και την εκμετάλλευση των υφιστάμενων υποδομών για τη βελτίωση της εξειδικευμένης εκπαίδευσης του προσωπικού ,τονίζοντας την σημαντική αξία του ΚΕΝΑΠ στην Κρήτη.

Επίσης, επισήμανε τη συμβολή του ΠΝ, μέσω της συμμετοχής του με υποδομές, μέσα και ανθρώπινο δυναμικό, σε αποστολές της Συμμαχίας, Διεθνών και περιφερειακών Οργανισμών, στη διοργάνωση εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ασκήσεων, για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας και επιχειρησιακής εκπαίδευσης μεταξύ των Συμμάχων και των Εταίρων, αλλά και στην προσπάθεια ενδυνάμωσης της συνεργασίας με τα Ναυτικά των χωρών της ΝΑ Μεσογείου, της Αδριατικής αλλά και της Μαύρης Θάλασσας.

Ολοκληρώνοντας τόνισε ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές και προκλήσεις ασφαλείας, αποτελώντας αφενός παράγοντα σταθερότητας και αφετέρου πάροχο ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή.

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts