ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Παρουσία Αρχηγού ΓΕΝ στο Ετήσιο Συνέδριο του ΚΕΝΑΠ

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 06 Ιουνίου 2018 ο Αρχηγός ΓΕΝ, Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, παρέστη ως κεντρικός ομιλητής και εκφώνησε ομιλία στο 9ο Ετήσιο Συνέδριο του Κέντρου Εκπαίδευσης Ναυτικής Αποτροπής – ΚΕΝΑΠ (NATO Maritime Interdiction Operational Training Center – NMIOTC), το οποίο διεξάγεται από 05 έως 07 Ιουνίου 2018, στις εγκαταστάσεις του Κέντρου, στη Ναυτική Βάση Σούδας Κρήτης.

Το θέμα της ομιλίας του Αρχηγού ΓΕΝ ήταν “Maritime Capacity Building as a pillar to project stability. How to achieve operational effectiveness, through interoperability” (Η οικοδόμηση ναυτικών δυνατοτήτων ως πυλώνας προβολής σταθερότητας. Πως να επιτευχθεί επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα μέσω της διαλειτουργικότητας).

Στην ομιλία του αναφέρθηκε στις προκλήσεις ασφάλειας στο θαλάσσιο περιβάλλον της Μεσογείου και στην ανάγκη ενδυνάμωσης της ναυτικής διάταξης της Συμμαχίας.

Ανέδειξε την «εργαλειοθήκη» που έχει αναπτύξει το Πολεμικό Ναυτικό σαν βάση για την οικοδόμηση ναυτικών δυνατοτήτων η οποία εστιάζει στην εκπαίδευση και στην επιμόρφωση σε ατομικό επίπεδο, στην εξειδίκευση, στην επιχειρησιακή εκπαίδευση και στην αξιολόγηση επιπέδου μονάδας καθώς και στην εκπαίδευση σε επίπεδο ομάδας πλοίων μέσω των ασκήσεων/ επιχειρήσεων σε εθνικό, διμερές, διεθνές και συμμαχικό επίπεδο.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στη διαλειτουργικότητα και στη συνέργεια, όχι μόνο σε ότι αφορά στον εξοπλισμό, αλλά κυρίως στη νοοτροπία των πληρωμάτων, ως μέσο επιτυχίας και συμβολής στην επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του Πολεμικού Ναυτικού.

Συνοψίζοντας, επεσήμανε ότι το θαλάσσιο περιβάλλον προσφέρει το πιο γόνιμο έδαφος για την ανάπτυξη συνεργασιών και διαλόγου ενώ απαιτείται συναντίληψη προκειμένου ν’ ανταπεξέλθουμε σε όποια ενδεχόμενη κρίση.

Για να δείτε τη σχετική ανακοίνωση από το ΓΕΕΘΑ πατήστε εδώ.

Πλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts