ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΛΟΥΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΕ Φ/Γ ΚΑΙ ΠΤΗΣΗ ΜΕ Ε/Π

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε ολιγόωρος πλους των κληρωθέντων μαθητών Γ Λυκείου με την Φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ, καθώς και πτήση με Ελικόπτερο Aegean Hawk.

Τους μαθητές και τους συνοδούς αυτών υποδέχθηκε στο ΓΕΝ το απόγευμα της Πέμπτης 3 Ιανουαρίου ο Αρχηγός ΓΕΝ  Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ και την Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στο Αρχηγείο στόλου ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, συνοδευόμενος από τον Α/ΓΕΝ, καθώς και ο Αρχηγός Στόλου  Αντιναύαρχος Ιωάννης Παυλόπουλος ΠΝ.

Εν συνεχεία οι μαθητές, μετά την σύντομη ενημέρωση που είχαν στο Αρχηγείο Στόλου για το έργο του Πολεμικού Ναυτικού, επιβιβάστηκαν στην Φρεγάτα Κουντουριώτης η οποία απέπλευσε για τις προσβάσεις του Σαρωνικού κόλπου. Κατά την διάρκεια του πλου ενημερώθηκαν για τις επιχειρησιακές δυνατότητες του πλοίου και βίωσαν την εμπειρία πτήσης με το ελικόπτερο.

Οι συνοδοί των μαθητών μετά το απόπλου της Φρεγάτας είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν και να ξεναγηθούν στη Φρεγάτα ΥΔΡΑ, στην Κανονιοφόρο ΑΗΤΤΗΤΟΣ καθώς και στο Υποβρύχιο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και εν συνεχεία γευμάτισαν στην Λέσχη Αξιωματικών με τον Αρχηγό Στόλου.

Για να δείτε φωτογραφίες από τη δράση πατήστε εδώ.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts