ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις απελευθέρωσης της νήσου Λέσβου

Την Τετάρτη 7 και την Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012, ο Αρχηγός Στόλου Αντιναύαρχος Κωνσταντίνος Μαζαράκης – Αινιάν ΠΝ, συμμετείχε στις εορταστικές εκδηλώσεις των 100 ετών από την απελευθέρωση της Λέσβου. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχαν επιπρόσθετα και αντιπροσωπείες των Α/Γ ΛΕΣΒΟΣ, Α/Γ ΣΑΜΟΣ, Κ/Φ ΤΟΛΜΗ, ΠΠ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ και ΝΑΣΛΕ.
Στο πλαίσιο της επισκέψεως του ο Αρχηγός Στόλου υποδέχθηκε τις τοπικές αρχές του νησιού στο χώρο αρμάτων του Αρματαγωγού ΛΕΣΒΟΣ, στο οποίο φιλοξενείται έκθεση φωτογραφίας και εκθεμάτων στολών εποχής των Βαλκανικών Αγώνων και επισκέφθηκε το ΝΑΣΛΕ και τα πλοία Π.Ν. που ελλιμενίζονταν στον λιμένα Μυτιλήνης, καθώς και τις Μονές Ταξιαρχών και Αγίου Ραφαήλ.
Το κυρίως πρόγραμμα των επετειακών εκδηλώσεων περιελάμβανε δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μυτιλήνης, καταθέσεις στεφάνων όπου ο Αρχηγός Στόλου κατέθεσε στεφάνι εκ μέρους των Ενόπλων Δυνάμεων στην προτομή του Ναυάρχου Παύλου Κουντουριώτη και στο Ηρώο Πεσόντων και παρέλαση στην οποία το Π.Ν συμμετείχε με την Σημαία της Σ.Ν.Δ., 4 διμοιρίες Ναυτικών Δοκίμων και την μπάντα του Π.Ν.
Τέλος, η Μουσική του Πολεμικού Ναυτικού πραγματοποίησε συναυλία στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης παρουσία των τοπικών αρχών, όπου απέσπασε άκρως κολακευτικά σχόλια.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας και Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts