ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Συμμετοχή Αρχηγού ΓΕΝ στο 24ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος στις ΗΠΑ

Από τη Δευτέρα 13 έως την Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2021, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, συμμετείχε στο 24ο Διεθνές Συμπόσιο Θαλάσσιας Ισχύος (24th International Seapower Symposium), το οποίο διεξήχθη στο Newport, Rhode Island των ΗΠΑ.

Σκοπός του εν λόγω Συμποσίου, είναι η ενίσχυση της συνεργασίας των Ναυτικών και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των συμμετεχόντων Αρχηγών αλλά και των εκπροσώπων Διεθνών Οργανισμών επί θεμάτων ναυτικής ισχύος και θαλάσσιας ασφάλειας.

Στο 24ο ISS συμμετείχαν 103 εθνικές αντιπροσωπείες από όλο τον κόσμο, ενώ το κεντρικό θέμα του ήταν «Η ισχύς εν τη ενώσει» (Strength in Unity). Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνονται δύο κύριες θεματικές ενότητες με αντικείμενα την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID-19 και την επίδραση της κλιματικής αλλαγής στη διεθνή ασφάλεια. Επιπλέον έλαβαν χώρα επιμέρους φόρουμ με ειδικές θεματικές ενότητες «Η Θαλάσσια Ισχύς κατά την εποχή της Πληροφορίας» και «Η Θαλάσσια Ασφάλεια επί τη βάσει κανόνων».

Το Συμπόσιο έδωσε την ευκαιρία στον Αρχηγό ΓΕΝ να πραγματοποιήσει σειρά διμερών επαφών με ομολόγους του άλλων χωρών.

Στο περιθώριο του συμποσίου, ο Αρχηγός ΓΕΝ συναντήθηκε με τον Πρόξενο της Ελλάδας στη Βοστώνη κ. Στράτο Ευθυμίου, καθώς και με   Αξιωματικούς του Πολεμικού Ναυτικού που φοιτούν  σε εκπαιδευτικά ιδρύματα των ΗΠΑ.

Latest posts