ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Συμμετοχή Μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού στην Πολυεθνική Άσκηση “NOBLE DINA 2022″

Από τη Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση “NOBLE DINA 2022” στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και την Κύπρο.

Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην Άσκηση με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», το Υποβρύχιο (Υ/Β) «ΩΚΕΑΝΟΣ», ένα Ελικόπτερο (Ε/Π) και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ). Το Ισραήλ συμμετείχε με  τρεις Κορβέτες και ένα Υποβρύχιο, οι ΗΠΑ και η Γαλλία με ένα ΑΦΝΕ αντίστοιχα και η Κύπρος με το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ και ένα Ε/Π.

Κατά την εν λόγω Άσκηση πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την εκτέλεση πυρών, τη σύνθεση και ανταλλαγή επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, καθώς και την έρευνα και διάσωση. Η Άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων.

Latest posts