ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στα «ΚΑΤΣΩΝΕΙΑ 2018»

    Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι  την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου  το Υποβρύχιο ΚΑΤΣΩΝΗΣ και η Πυραυλάκατος ΣΤΑΡΑΚΗΣ κατέπλευσαν στη νήσο Σκιάθο, για τις εκδηλώσεις μνήμης της 75ης  Επετείου από τη Βύθιση του Υποβρυχίου ΚΑΤΣΩΝΗΣ.

 

    Στις εν λόγω εκδηλώσεις παρέστη ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ Αντιναυάρχου Νικολάου Τσούνη ΠΝ ο Γενικός Επιθεωρητής Ναυτικού Υποναύαρχος Γεώργιος Μπαμπλένης  ΠΝ ο οποίος κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων

 

    Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε ρίψη στεφάνου στο σημείο βύθισης του υποβρυχίου.

         

    Την 14η Σεπτεμβρίου 1943 το Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ με Κυβερνήτη τον Αντιπλοίαρχο Βασίλειο Λάσκο, ενεπλάκη με γερμανικό σκάφος καταδιωκτικό υποβρυχίων, κατά την διάρκεια αναζητήσεως εχθρικής νηοπομπής. Μετά από δίωρη καταδίωξη το Υ/Β επλήγη σοβαρά από βόμβες βάθους και αναδύθηκε. Αντί της παράδοσης  αποφασίστηκε η συνέχιση του άνισου αγώνα εναντίον του γερμανικού σκάφους μέσω ενός μικρού  πρωραίου πυροβόλου που διέθετε το ΚΑΤΣΩΝΗΣ. Μετά από σφοδρή ανταλλαγή πυρών εμβολίσθηκε το Υ/Β από το διώκτη του, με αποτέλεσμα να βυθιστεί βορείως της Σκιάθου, συμπαρασύροντας στον υγρό τάφο του τον Κυβερνήτη και 31 μέλη του πληρώματος.

 

Διεύθυνση Εθιμοτυπίας & Δημοσίων Σχέσεων

Latest posts