ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Συμμετοχή του Πολεμικού Ναυτικού στη Διεθνή Έκθεση Ναυτιλίας “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016”

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο άσκησης εξωστρεφούς πολιτικής, η Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού και η Σχολή Ελέγχου Βλαβών (Ε/Β) του Κέντρου Εκπαίδευσης Παλάσκας (ΚΕΠΑΛ) θα συμμετέχουν στην διεθνή έκθεση ναυτιλίας “ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ 2016” που θα πραγματοποιηθεί στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo (Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος»), από Δευτέρα 6 έως Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

Στο πλαίσιο της συμβολής του Πολεμικού Ναυτικού στην «Ασφάλεια της Ζωής στη Θάλασσα» (SOLAS), η Σχολή Ε/Β του ΚΕΠΑΛ, συμμετέχει για πρώτη φορά στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΕΙΑ 2016». Η συμμετοχή αυτή έχει σκοπό την προβολή στο ευρύ ναυτιλιακό κοινό των εξαιρετικών δυνατοτήτων και των επωφελών, για το σύνολο της ναυτικής κοινότητας, δράσεων της Σχολής Ε/Β, που ευρίσκεται εντός του Ναυτικού Οχυρού Σκαραμαγκά.

Η Σχολή Ε/Β προσφέρει εστιασμένη υψηλού επιπέδου εκπαίδευση σε στελέχη του Πολεμικού αλλά και του Εμπορικού Ναυτικού, σε άκρως ρεαλιστικές, ελεγχόμενες και ασφαλείς συνθήκες πυρκαγιάς και διαφυγής από αφιλόξενο περιβάλλον πλοίου. Η εκπαίδευση αυτή παρέχει με πληρότητα και σε βάθος, τις απαραίτητες γνώσεις για την πρόληψη, τον συντονισμό και τις απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης εξαιρετικά δύσκολων και επικίνδυνων καταστάσεων και πραγματοποιείται στο απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον που προσφέρουν οι σύγχρονοι προσομοιωτές πυρκαγιάς και διαφυγής του Πολεμικού Ναυτικού.

Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Σχολής Ε/Β αναμένεται να λειτουργήσει, το Φεβρουάριο του 2017, με υψηλά πρότυπα ασφαλείας και εκπαίδευσης, ο σύγχρονος προσομοιωτής διαρροής που κατασκευάζεται από τα Ελληνικά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, αναβαθμίζοντας περαιτέρω την παρεχόμενη εκπαίδευση.

Η συμμετοχή της Υδρογραφικής Υπηρεσίας του Πολεμικού Ναυτικού στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΑ», για τέταρτη συνεχή φορά, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό παράγοντα προβολής του έργου και των δραστηριοτήτων της και αναδεικνύει τον πολυδιάστατο ρόλο της στους τομείς της θαλάσσιας έρευνας, της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και της προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος.

Για περισσότερα από εκατό (100) χρόνια η Υδρογραφική Υπηρεσία, καταβάλλοντας διαρκή προσπάθεια, έχει κατορθώσει να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων υπηρεσιών παγκοσμίως, παρέχοντας στους ναυτιλλόμενους προϊόντα και υπηρεσίες ιδιαίτερα υψηλών προδιαγραφών που είναι αντάξια του μεγέθους και της ποιότητας της ελληνικής ναυτιλίας.

Για την καλύτερη και πληρέστερη ενημέρωσή σας, σας περιμένουμε να μας επισκεφθείτε στα περίπτερα 1.228 (Υδρογραφική Υπηρεσία) και 1.231 (Σχολή Ελέγχου Βλαβών ΚΕΠΑΛ) του εκθεσιακού κέντρου.

 

 

Αντιπλοίαρχος Αδαμάντιος Χριστοδούλου ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts