ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Σύνοδος Αρχηγών Ευρωπαϊκών Ναυτικών CHENS 2017

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, συμμετείχε στη Σύνοδο Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών (CHIEFS OF EUROPEAN NAVIES – CHENS), που διοργανώθηκε από το Γερμανικό Ναυτικό στο Αμβούργο της Γερμανίας, από την Πέμπτη 11 έως την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

        Η CHENS αποτελεί ένα ανεπίσημο forum, που αποσκοπεί στην ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των Αρχηγών των Ευρωπαϊκών Ναυτικών και στην προώθηση της συνεργασίας μεταξύ των μελών της. Στην εν λόγω Σύνοδο συμμετέχουν Ναυτικά ευρωπαϊκών χωρών που είναι μέλη της ΕΕ ή / και του ΝΑΤΟ, ενώ παρατηρητές είναι η Διοίκηση των Αμερικανικών Ναυτικών Δυνάμεων Ευρώπης και Αφρικής (U.S. Naval Forces Europe/Africa- NAVEUR/NAVAF), τα Διεθνή Στρατιωτικά Επιτελεία του ΝΑΤΟ (International Military Staff – IMS) και της ΕΕ (EU Military Staff – EUMS), καθώς και η Ναυτική Διοίκηση του ΝΑΤΟ (MARCOM).

        Κατά την 1η ημέρα της Συνόδου, ο Αρχηγός ΓΕΝ πραγματοποίησε συναντήσεις διαδοχικά με τους ομολόγους του της Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Γερμανίας, Ιταλίας και Τουρκίας, ενώ τη 2η ημέρα είχε σύντομες συναντήσεις με τους Αρχηγούς των Ναυτικών της Σλοβενίας, της Κροατίας και της Αλβανίας.

        Τη Σύνοδο απασχόλησαν μεταξύ άλλων θέματα υπό τον τίτλο «Δημογραφικό και Διαχείριση Ανθρώπινου Δυναμικού», «Υψηλή Τεχνολογία και Διαχείριση Προσωπικού στο Θαλάσσιο Περιβάλλον», «Διαχείριση Κρίσεων – Προκλήσεις και Περιορισμοί Δεξαμενής Δυνάμεων» και «Το Θαλάσσιο Περιβάλλον ως Πεδίο Υβριδικού Πολέμου – Παραδείγματα, Παραλληλισμοί, Προβλέψεις».

        Η CHENS 2018 θα λάβει χώρα στο Ελσίνκι, υπό την προεδρία του Ναυτικού της Φινλανδίας.

 

Αντιπλοίαρχος Σπυρίδων Πολλάτος ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts