ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας Doctrine and Terminology Panel (DTP) του NATO στα Χανιά

Από τη Δευτέρα 30 Μαΐου έως την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2022 διεξήχθη η Εαρινή Σύσκεψη της Ομάδας Εργασίας Doctrine and Terminology Panel (DTP) του NATO Joint CBRN Defense Capability Development Group (NATO JCBRND CDG), που διοργάνωσε η Διεύθυνση Δ1 του ΓΕΝ στο ξενοδοχείο AVRA Imperial στο Κολυμβάρι Χανίων. Στην εν λόγω σύσκεψη συμμετείχαν 35 εκπρόσωποι χωρών (Καναδά, Τσεχία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Σλοβακία, Ηνωμένο Βασίλειο και ΗΠΑ) και οργανισμών του ΝΑΤΟ (JCBRND CoE, ΚΕΝΑΠ και NATO Standardization Office) καθώς και συνεργαζόμενες με το ΝΑΤΟ χώρες, όπως η Αυστραλία και η Αυστρία.

Το DTP είναι υπεύθυνο για τη βελτίωση της διαλειτουργικότητας μεταξύ των χωρών, προτείνοντας και αναπτύσσοντας δόγματα ΧΒΡΠ άμυνας, διαδικασίες και ορολογία, παράλληλα με την παρακολούθηση της δομής και ιεραρχίας των εγγράφων τυποποίησης της ΧΒΡΠ άμυνας, με στόχο την υποστήριξη της Διακλαδικής Ομάδας Ανάπτυξης Ικανοτήτων ΧΒΡΠ Άμυνας.

Στο πλαίσιο της παραμονής των συμμετεχόντων, έλαβε χώρα επίσκεψη στο ΚΕΝΑΠ, όπου έγινε ενημέρωση επί των δυνατοτήτων εκπαίδευσης στον τομέα της ΧΒΡΠ άμυνας καθώς και ξενάγηση στους χώρους και στο πρώην εκπαιδευτικό πλοίο ΆΡΗΣ.

Latest posts