ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13

 

Την Τρίτη 06 Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ), η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού Αγίου Νικολάου και της επετείου των νικηφόρων ναυμαχιών Έλλης και Λήμνου των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13.

Στην τελετή παρέστησαν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Νότης Μηταράκης, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Αρχηγός Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αντιναύαρχος Λ.Σ. Γεώργιος Αλεξανδράκης, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου (ΑΝΣ) και μέλη της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού, τους οποίους υποδέχθηκε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ.

Στην τελετή χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ.κ. Θεόκλητος.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, η Φρεγάτα (Φ/Γ) ΛΗΜΝΟΣ παρέμεινε αγκυροβολημένη στον όρμο Κανελλόπουλου αποδίδοντας τιμές.

Στο πλαίσιο του εορτασμού κατέπλευσαν στους λιμένες, Πειραιά η Φ/Γ ΨΑΡΑ, το Υποβρύχιο (Υ/Β) ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΗΣ και το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΔΑΝΙΟΛΟΣ, στην Αλεξανδρούπολη το ΤΠΚ ΜΑΡΙΔΑΚΗΣ, στην Καβάλα η Φ/Γ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ, στη νήσο Ψαρά η Κανονιοφόρος (Κ/Φ) ΒΟΤΣΗΣ, στη νήσο Πάτμο η Κ/Φ ΜΑΧΗΤΗΣ, στην Χαλκίδα το ΤΠΚ ΣΤΑΡΑΚΗΣ, στην Πάτρα το ΤΠΚ ΝΤΕΓΙΑΝΝΗΣ, στη νήσο Σύμη η Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ, στο Ηράκλειο η Φ/Γ ΕΛΛΗ, στο Ρέθυμνο το ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ, στη Σούδα το Υ/Β ΩΚΕΑΝΟΣ, και στη νήσο Οινούσσες το Παράκτιο Περιπολικό (ΠΠ) ΣΤΑΜΟΥ.

Για να δείτε την ομιλία του Αρχηγού ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ανακοίνωση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πατήστε εδώ.

Latest posts