ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Εορτασμού του Αγίου Νικολάου και της Επετείου των Νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων 1912-13

        Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Παρασκευή 06 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, η τελετή εορτασμού του προστάτη του Πολεμικού Ναυτικού, Αγίου Νικολάου, και της επετείου των νικηφόρων Ναυμαχιών των Βαλκανικών Πολέμων του 1912-1913.

        Στην τελετή παρέστη ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ο κ. Αθανάσιος Μπούρας ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, εκπρόσωποι Αρχηγών Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, μέλη του Κοινοβουλίου των Θρησκευτικών αρχών και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης ΠΝ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας ή εκπρόσωποί τους, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου,  πρώην Υπουργοί, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανωτάτου Ναυτικού Συμβουλίου, εν αποστρατεία στελέχη του Πολεμικού Ναυτικού, αντιπροσωπείες ξένων κρατών, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, αντιπροσωπείες Αξιωματικών και Υπαξιωματικών των Ε.Δ και Σ.Α και αντιπροσωπείες σπουδαστών Στρατιωτικών Σχολών.

        Επίσης, μετά την ολοκλήρωση της τελετής εορτασμού έλαβε χώρα η αποδοχή εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού της δωρεάς του ιδρύματος “ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΚΟΣ” ομοιώματος του «Θ/Κ Γ. ΑΒΕΡΩΦ».

Για να δείτε την ομιλία του Α/ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ.

 

Πλοίαρχος Μιχαήλ Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

 

Έκθεση Εικόνων

Latest posts