ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Ένταξης και Ονοματοδοσίας Νέου Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΑΙΑΣ»

Την Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021, παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου, πραγματοποιήθηκε η τελετή ένταξης και ονοματοδοσίας στο Πολεμικό Ναυτικό του Πλοίου Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΑΙΑΣ» στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Το πλοίο αποτελεί δωρεά προς το ΠΝ του Προέδρου του Ιδρύματος «Αικατερίνη Λασκαρίδη», εφοπλιστή και Υποναυάρχου ε.τ. κ. Παναγιώτη Λασκαρίδη. Ανάδοχος του ΠΓΥ «ΑΙΑΣ» ήταν η Πλωτάρχης (Μ) Α. Ψωμαδέλλη ΠΝ.

Στην τελετή παρέστησαν ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, μέλη του Κοινοβουλίου, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, μέλη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης/ Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, εκπρόσωποί των Θρησκευτικών Αρχών, Επίτιμοι Αρχηγοί, μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, μέλη της ευρύτερης Ναυτικής και Ναυτιλιακής κοινότητας, καθώς και λοιποί προσκεκλημένοι.

Το ΠΓΥ θα αναβαθμίσει την επιχειρησιακή του ικανότητα, ενώ ταυτόχρονα θα καλύψει πλήθος αναγκών υποστήριξης και εν γένει απαιτήσεων διοικητικής μέριμνας του ΠΝ.

Για να δείτε την ομιλία του Α/ΓΕΝ πατήστε εδώ.

Για να δείτε την ανακοίνωση του ΥΠΕΘΑ πατήστε εδώ.

Latest posts