ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

Τελετή Ορκωμοσίας Σημαιοφόρων Τάξεως 2014

 

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι την Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 πραγματοποιήθηκε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων η τελετή ορκωμοσίας των νέων Σημαιοφόρων τάξεως 2014.  Τα ξίφη στους νέους Σημαιοφόρους επέδωσαν η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας  κ.κ. Κάρολος Παπούλιας και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. 

Ορκίστηκαν συνολικά 62 Σημαιοφόροι (οι 6 είναι γυναίκες), εκ των οποίων 44 μάχιμοι και 18 μηχανικοί. Μεταξύ των νέων Σημαιοφόρων 2 είναι  εκ Κύπρου, 2 εξ Ιορδανίας, και ένας εκ Συρίας.        

   Στην τελετή παρέστησαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Ιωάννης Τραγάκης, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, η Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κα Φώφη Γεννηματά, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Γιάννης Λαμπρόπουλος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Σεραφείμ, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων και του Λιμενικού Σώματος, Επίτιμοι Αρχηγοί, τα μέλη του Ανώτατου Ναυτικού Συμβουλίου, Ανώτατοι Αξιωματικοί, αντιπροσωπείες των Ε.Δ. και Σ.Α. καθώς και συγγενείς και φίλοι των νέων Σημαιοφόρων.

 

Αντιπλοίαρχος Δημήτριος Γούναρης ΠΝ
Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts