ΠΟΛΕΜΙΚΟ

ΝΑΥΤΙΚΟ

ΠΟΛΕΜΙΚΟ

NAYTIKO

Θερινός Εκπαιδευτικός Πλους της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων

Την Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, πραγματοποιήθηκε στο λιμένα του Πειραιά η τελετή έναρξης του ετήσιου Θερινού Εκπαιδευτικού Πλου (ΘΕΠ) της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων (ΣΝΔ).

Στην τελετή παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, o Διοικητής ΣΝΔ Υποναύαρχος Ιωάννης Καλογερόπουλος ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Φρεγατών Αρχιπλοίαρχος Πολυχρόνης Κουλούρης ΠΝ, ο Διοικητής Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων Πλοίαρχος Χρήστος Γεωργούλας ΠΝ, καθώς συγγενείς και φίλοι των Ναυτικών Δοκίμων.

Στο ΘΕΠ το οποίο θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020, θα συμμετέχουν η Φ/Γ «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και το Α/Γ «ΛΕΣΒΟΣ». Τα πλοία προβλέπεται να καταπλεύσουν στους λιμένες Κέρκυρας, Τήνου και στο Ναύσταθμο Κρήτης, ενώ θα επιβαίνουν 129 Ναυτικοί Δόκιμοι, καθώς και 6 σπουδαστές ετέρων Στρατιωτικών Σχολών (2 από τη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, 2 από τη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων και 2 από τη Σχολή Αξιωματικών Νοσηλευτικής).

Σκοπός του ΘΕΠ είναι η πρακτική εκπαίδευση εν πλω και η απόκτηση ναυτικής εμπειρίας από τους Ναυτικούς Δόκιμους, καθώς και η προβολή του Πολεμικού Ναυτικού στους λιμένες κατάπλου.

Πλοίαρχος Δημήτριος Λαμπίρης ΠΝ

Εκπρόσωπος Τύπου ΓΕΝ

Latest posts